elektronische vossenjachtGeocaching of schattenjachtHeeft u vragen, bel , mail, spreek ons aan.  Hier vindt u alles.Trampolines te huurSpringkastelen te huurKinderfeest wordt kinderspel met een van onze attracties of spellenGraaf dinosaurusbeenderen op samen met de kinderen


Spelletjes voor kinderen
Maar ook kleurplaten, creatief, online spelletjes, speelgoed...

Wil je leuke spelletjes spelen met vriendjes op je feestje ?

Wil je kleuren?

 

Wil je knutselen?

Nog leuke dingen om mee te spelen ?

Vliegende ballonnen

Deel aan de kinderen ballonnen uit. Laat ze opblazen en bied hulp om ze dicht te knopen. Het doel van dit spel is om de ballonnen zolang mogelijk in de lucht te houden. Dit is een amusant en eenvoudig spel om een feestje mee te beginnen of om af te sluiten.

Er zit een beest op mijn rug

Maak koppels van uw feestvierende gasten (of groepjes van drie) en kleef een sticker van een dier op elk kind zijn rug. Laat uw gasten raden wat er op hun rug staat door vragen te stellen die alleen door ja of nee kunnen beantwoord worden. Bijvoorbeeld, "Heb ik vleugels?", "Ben ik groen?", "Kan ik vliegen".

Muzikale Dieren act

Het is dezelfde opzet als de stoelendans. Zet n stoel minder dan het aantal gasten op uw feest in een cirkel. Zet de muziek op en laat de kinderen er rond lopen, tot je de muziek stopt. Wanneer de muziek stopt, gaat elke deelnemer proberen op een van de stoelen te zitten. De speler die nog recht staat moet een naam van een dier trekken uit een hoed (of een emmertje), en dat uitbeelden tot de andere spelers de naam van het dier hebben gevonden dat op het papiertje staat. Start de muziek opnieuw en speel het spel totdat alle papiertjes uit de hoed zijn geraden.

Kwak, Kwak, Gans

Dit klassiek spel is gebaseerd op zakdoek leggen, perfect voor elk feestje. Laat uw genodigden zitten in een cirkel en laat de jarige beginnen als "de gans". Hij/zij loopt rond de cirkel en tikt op elke speler zijn hoofd en zegt telkens "kwak". Hij/zij beslist wie de volgende gans is, door te zeggen "gans" in plaats van kwak bij een speler. Dat kind springt recht en loopt het jarigeachterna, rond de cirkel. Als de nieuwe "gans" de jarige niet kan aantikken nog vooraleer hij/zij terug aan de open plaats is, dan wordt de nieuwe speler "de gans". Als de nieuwe "gans" het jarige kind kan aantikken nog vooraleer het gaat zitten, blijft de jarige "de gans" voor de volgende ronde. Dit gaat zo verder.

Jungle Knoop

Met dit spel zet je iedereen aan het lachen. Zet de kinderen in een cirkel met hun gezicht naar het midden. Om te beginnen, laat je iedereen zijn rechterhand vooruit steken en moeten zij iemand anders hand vastnemen. Dan laat je iedereen hetzelfde doen met zijn linkerhand. Het doel van het spel is om de knoop waarin zij zitten los te maken, door over en onder elkaar door te stappen. Wat er ook gebeurt ze mogen elkaars hand niet los laten.

Estafette omloop

Uw gasten zullen springen voor hun plezier tijdens deze grappige estafette. Voor het feest knip je vier grote stukken karton. De doos van het "bikkopak" voldoet. Voor meer plezier maak vormen naargelang uw thema feest. Op het feest deel je de genodigden op in twee groepen, en je zet ze op een rij. De eerste speler van elke rij krijgt twee vormen. Bij de start gaan ze n stuk op de grond leggen, waar ze op gaan staan. Het tweede stuk leggen ze voor het eerste, zo stappen ze op het tweede stuk en nemen het eerste weg om dit weer voor het huidige te leggen. Zo leggen ze in de kamer een parcours af, en als ze terug over de startlijn komen, geven ze de twee stukken aan de volgende speler. De groep die het eerst zijn spelers terug over de startlijn krijgt heeft gewonnen. Niemand mag tijdens het parcours de grond raken, ze mogen enkel op de vormen stappen.

Zet de staart aan de aap

Dit spel kan om het even welk thema gerelateerd voorwerp bevatten. Als uw thema bijvoorbeeld "piraten" is dan teken je op een groot papier een schattenplan en gebruik je een schatkist die ze zo dicht mogelijk op een gemarkeerde plaats moeten kleven. Wanneer het tijd is om te spelen, hang je de poster op aan de muur en kleef je aan de achterkant van elk object een stukje dubbel klevend plakband. Voor dat een kind aan de beurt is, blinddoek je hem en draai je hem een paar keer rond, en richt hem dan naar de poster. Het kind dat zijn object het dichtst bij de gemarkeerde plaats ophangt is de winnaar. Je kan dit spel meerdere keren spelen om de spelers meer kans te geven om te winnen.

Sneeuwman

De bedoeling is dat je, je gelaat niet verroert terwijl de anderen je proberen aan het lachen te brengen. Alle spelers zitten in een cirkel en de jarige begint met te zeggen "ha". De volgende speler zegt er n "ha" bij, dus "ha, ha" en de volgende zegt dan "ha, ha, ha". Dit gaat verder tot er iemand een fout maakt of begint te lachen. Deze speler verlaat het spel, en mag van buiten de cirkel de andere spelers aan het lachen brengen zonder lawaai te maken of iemand aan te raken. De speler die het langst zijn gezicht niet verroert is de sneeuwman.

Pudding wedstrijd

Maak voor iedere speler een kom pudding, en maak er ook een paar reserve. Leg een tafelkleed op de grond, en zet de kommen op een rij. Op de kom plaats je grappige namen uit de stripwereld, om de koers aangenamer te maken. Elke speler moet zijn beide handen op zijn rug houden tijdens de wedstrijd. Bij het startsein moeten de spelers zo snel mogelijk hun pudding proberen op te eten, de eerste die zijn kom leeg heeft, is gewonnen. Je kan dit ook doen met letterkoekjes.

Maak een animatiefilm

Dit is een snelle manier om het concept animatie (tekenfilm) uit te leggen aan kinderen. Knip een stuk karton uit van 6 bij 6 cm, en maak in twee tegengestelde hoeken een gaatje. Dan maak je aan elk gaatje een elastiekje of een klein koordje. Teken een mondje op de ene kant en een paar ogen aan de andere kant van het karton. Houdt nu de elastiekjes tussen de wijsvinger en de duim vast (in elke hand n) en laat het kartonnetje ronddraaien. Terwijl het ronddraait zie je een volledig gezichtje. Het is het principe van snel veranderende statische beelden die tekeningen tot leven brengen.

Bonenzak gooien.

Dit is fantastisch voor alle leeftijden. Gebruik kleine zakjes met bonen, waarmee je mag gooien of maak ze zelf. Stop gedroogde witte bonen in een ouwe sok en sluit ze af met een paar elastiekjes. Teken een figuur gerelateerd aan uw thema op een stuk karton. Maak een opening in het karton waardoor gemakkelijk een zakje bonen kan gegooid worden. Als je een hond hebt getekend, knip dan zijn mond uit en gebruik deze opening. Zet dit karton een paar meter achteruit en geef elk kind een paar kansen om een zakje in de opening te gooien.

Verjaardag cake zoektocht

Kinderen houden er van om naar verrassingen te zoeken! Dus op de speciale dag van uw kind, organiseer je een zoektocht naar de verjaardagscake. Je zult hulp kunnen gebruiken van familie of vrienden. Maak kleine groepjes en geef ze een paar tips die leiden naar de cake. Laat ze speelgoedjes vinden, en geef iedere groep een zak waar ze die kunnen in stoppen. Zorg voor voldoende, zodat iedereen wel iets kan vinden. De tips en de speelgoedjes moeten naar de locatie leiden waar de cake is verstopt. We raden aan om alles in de omgeving te organiseren onder toezicht van volwassenen. Het team dat het eerst de cake vindt wordt eerst geserveerd.

Water Brigade

Verdeel de feestvierders in twee teams en zet ze op een rij. Geef de eerste van elke rij een kop of een klein emmertje met water. Bij start moeten deze beide hun kop leeg gieten in een emmer die een paar meter verder staat. Deze lege kop geven ze aan de tweede in lijn. Deze moet eerst lopen naar de centrale emmer, die gevuld is met water en dan ieder naar zijn eigen emmer om hem bij te vullen. De spelers gaan proberen zoveel mogelijk water in hun kom te houden. Het einde van het spel is bereikt als al de leden van de beide groepen aan beurt zijn geweest. Die met de volste emmer zijn gewonnen.

Gezond appelspel

Voor het feest, koop je voor elk kind een kleine appel en knoop je een lintje aan elk steeltje. Dan hang je de appels op aan iets vast, een balustrade, de trapleuning een schommel. Zorg dat de appels op een hoogte hangen waar de kinderen met hun mond bij kunnen. Om het spel te spelen, moeten de kinderen een stuk uit de appel bijten zonder daarbij hun handen te gebruiken. De kinderen zullen een uitdagende lange tijd de appel stil moeten houden om dan toe te slaan. Dit is een mooi moment om een foto te nemen, zorg dus voor een camera.

Maak een decoratieve Spandoek

Er komen misschien kleine kunstenaars naar uw feest, en om dat uit te zoeken is uw feestje een geschikte plaats. Koop een groot stuk wit inpakpapier bij uw lokale papierhandel. Boven op de spandoek schrijf je "Gelukkige verjaardag (en dan de naam van uw kind)". Hang het papier op aan de muur, op een hoogte waar de kinderen gemakkelijk kunnen werken. Je kan het ook op de grond of op een tafel leggen. Zorg voor voldoende wasco's of potloden en geef ze de kans om hun creativiteit te uiten. Elke artiest moet zijn naam bij zijn tekening plaatsen. Je kan ze aanmoedigen om een kleine tekst voor de jarige op te schrijven boven hun naam. Deze tekening is een mooi aandenken, neem een foto of bewaar het voor later.

Vertel tijd

Inviteer uw gasten om in een cirkel te zitten en te luisteren naar een prachtig verhaal! Terwijl de kinderen luisteren kunnen ze een tekening kleuren die gerelateerd is aan het verhaal. Deze activiteit houdt in dat de kinderen niet alleen aan het kleuren zijn, maar dat ze ook rustig zijn en dit kan van pas komen terwijl het feestje naar het einde toegaat.

Bijenkorf raadsel

Voor het feest, vul je een glazen pot met snoep, bijvoorbeeld kauwgom ballen. Tel het aantal stukken dat je er in doet. Laat elke gast bij het binnenkomen raden hoeveel stuks er in zitten, en schrijf de naam op met het aantal. Op het einde van het feest krijgt diegene die het dichtste bij het juiste aantal is, de pot mee naar huis.

Ballroom Dress-Up

Uw party meisjes zijn klaar voor het magische bal, ze moeten nog juist opgekleed worden. Verzamel kleedjes, rokken, blouses, hoge hakken schoenen, sjaaltjes, hoeden, handschoenen, en kostuum juwelen om uw eigen beauty box te maken. Uw buren en tweedehands winkels zijn een goede bron om aan deze stukken te geraken. Moedig de meisjes aan (dat zal niet veel zijn) om zichzelf nog mooier te maken dan ze zijn, door gebruik te maken van het materiaal. Als het mogelijk is, voorzie je een grote spiegel, waarin ze zichzelf kunnen bewonderen. Speel muziek en breng ze in de sfeer, laat ze dansen zoals op een bal. Vergeet hiervan geen foto's te nemen.

Waar is het snoepje?

Dit geefdoor spelletje heeft wat voorbereiding nodig. U heeft nodig: twee snoepjes, een schaar, plakband, inpakpapier, en muziek. Eerst pak je n snoepje in. Knip een klein stuk papier uit en pak het in. Dan neem je een nieuw stuk papier en pak je dit pakje opnieuw in, dit doe je verschillende keren. Dan pak je het tweede snoepje mee in met het pakje, waar het eerste snoepje in zat. Dit pak, pak je nog een aantal keer in. Je moet minstens zoveel lagen hebben dan er gasten zijn. Op het feest, zet je de kinderen in een cirkel en zet je muziek op. Ze moeten het pakje doorgeven tot de muziek stopt. De gast die het pakje nu vast heeft moet de eerste laag open maken. Dit gaat verder tot iemand het eerste snoepje tegenkomt, die mag het opeten. Het spel is gedaan als het laatste snoepje tevoorschijn komt.

Blinde chauffeur

Blinddoek diegene die de chauffeur wordt (Het werkt het best als de jarige eerst chauffeur is) . Draai de chauffeur een paar keer rond. De andere spelers bewegen rond hem en maken auto en truck geluiden. De eerste die hij aanraakt en zijn naam raad, moet de volgende chauffeur worden en het spel gaat verder.

Schatten graven

Dit is perfect voor iemand met een zandbak. Verstop een aantal speelgoedjes in de zandbak en laat ze, ze opgraven

Emmertjes vullen

Voor dit amusante spel heb je twee emmers of kuipen nodig van gelijke grote en een lepel of kleine schop voor iedere gast en een hoop zand, genoeg om de emmer te vullen. Dit spel kan ook goed in een zandbak gespeeld worden. Verdeel uw gasten in twee teams. Laat elk team rond een emmer gaan zitten. Bij "Start" gaan de twee teams zo snel mogelijk met hun lepels hun emmer vullen.

Haasje over springen

Dit klassieke spel, is altijd plezier voor vele kinderen. Het wordt best gespeeld buiten waar voldoende plaats is om te springen. Doe aan uw gasten voor, hoe je voorover hangt, terwijl je met uw handen op uw knien steunt. Vertel ze om achter elkaar een lijn te vormen, en dat ze hun hoofd naar beneden moeten houden. De laatste in de rij zet zijn handen op de rug van de voorligger, en springt er over met de benen langszij. Deze springt over al de kinderen heen tot hij de eerste wordt, de laatste in de rij volgt hem. U kan voor de verandering de volgorde van de kinderen veranderen.

Ballon aflossings cours

Vraag de kinderen om in twee rijen te gaan staan. Plaats een ballon tussen de knien van de eerste in de lijn. Wanneer de race start moet de ballon doorgegeven worden aan de tweede persoon met behulp van zijn of haar knien en zonder de handen. Het tweede kind moet dan weer de ballon doorgeven aan de derde persoon. Zo moet elk kind van de groep de ballon gehad hebben. Het team dat de ballon laat vallen moet opnieuw beginnen. Wie de ballon het eerst achter de startlijn krijgt is gewonnen!

Maak een bodybuilder

Dit spel heeft wel wat voorbereiding nodig, maar het is het waard. Je moet een tiental kleine ballonnen opblazen voor het spel. Verdeel de kinderen in twee teams. Elk team heeft een bodybuilder, de andere zijn trainers. Laat de bodybuilders een zeer ruim trainings pak aan trekken. Bij "Start" moeten de trainers zoveel mogelijk ballonnen onder het trainingspak stoppen. Na een bepaalde tijd, stop je het spel. De bodybuilder is gebouwd, dit levert zeker een paar mooie foto's op. Dan ga je het aantal ballonnen tellen dat er per team gebruikt is. Het team met de meeste ballonnen is gewonnen.

Tikkertje vries

Voor dit plezante spel, moeten de spelers ruimte hebben en zich verspreiden. Laat het verjaardagskind de tikker zijn. Als een speler aangetikt is bevriest hij of zij. Spelers die nog niet bevroren zijn kunnen de bevroren spelers laten smelten door ze aan te tikken. De eerste speler die drie keer bevroren word, wordt de nieuwe tikker.

Rood licht, groen licht

Dit spel kan best buiten gespeeld worden. Zet de spelers achter een lijn en iemand die politieman speelt wat verder op. Het verjaardagskind begint meestal als politieman. Hij staat met zijn rug naar de spelers en roept "groen licht", nu mogen de spelers naar hem toelopen. Wanneer hij roept "rood licht" draait hij zich om en moet iedereen stil staan. Diegene die dan beweegt wordt uit het spel gezet. Dit herhaalt zich tot iemand de politieman kan aantikken. Hij wordt de nieuwe politieman.

Spuitpistool

Feestvierders kunnen hun nauwkeurigheid testen met dit spel. Stel een aantal lege petflessen op naast elkaar. Leg een springkoord of een gewone koord op de grond op een drietal meters van de flessen vandaan. Deel spuitpistolen uit aan de feestvierders en laat ze proberen de flessen om te spuiten. Voor kleine kinderen kan je de afstand kleiner maken.

Auto race

Zie hoe snel uw chauffeurs hun auto kunnen besturen in dit intensieve spel. Verdeel uw team in twee groepen en zet ze in een lijn achter elkaar. Als het kan speel je dit buiten, en gebruik je een boom als keerpunt of je zet een stoel iets verderop om het parcours te maken. De chauffeurs moeten heen rijden en keren aan het keerpunt, en terug naar de startlijn lopen. Wanneer het spel begint is de eerste speler de auto en de tweede de bestuurder. De bestuurder wordt op de rug gedragen door de auto, samen leggen zij het parcours af. Als zij terug over de startlijn komen wordt de bestuurder de auto en de volgende speler de bestuurder. Het spel eindigt als iedereen bestuurder is geweest. Dat wil zeggen dat de laatste in de lijn de auto wordt van de speler die eerst als auto begon. Welk team legt het snelst het parcours af, en wint de race.

Verassende ballonnen

Op het einde van het feestje krijgt iedereen een ballon met een verassing in. Ze moeten wel eerst de ballon laten springen om te kijken wat er in zit. Zorg voor het feestje voor klevers, niet al te grote. Rol deze op en stop ze in de lege ballon. Blaas de ballonnen op. Maak zoveel ballonnen als er gasten uitgenodigd zijn. Deel de ballonnen uit op het einde van het feest, ze moeten ze laten springen, door er op te gaan zitten of door te knijpen. Een knallende verassing wacht hen op.

Eetbare juwelen.

Je voorziet voor ieder kind een lint van ongeveer 40 cm en verschillend snoep met een gaatje in. Doe het snoep in potjes en zet deze op tafel. Laat uw gasten hun eigen snoepketting maken. Die ze kunnen dragen op het feestje en tegelijkertijd kunnen smullen van hun eigen creatie.

Opgejaagde ballonnen

Voor dit spel heb je twee borstels nodig of stokjes. Voor het spel baken je een parcours af doormiddel van koord. Op het parcours breng je van alle soorten obstakels aan. Geef de eerste twee spelers elk drie gekleurde ballonnen, elke speler een andere kleur. Bij start moeten de spelers het parcours af leggen met hun drie ballonnen, ze mogen enkel met hun borstel of hun stokjes de ballonnen voort bewegen. Als de eerste speler binnenkomt mag de volgende vertrekken. Als er ballonnen springen, moet de huidige speler opnieuw beginnen met drie ballonnen. Het team dat het snelst de ballonnen kan overbrengen is gewonnen. Het spel kan eenvoudiger door minder dan drie ballonnen te gebruiken.

Boodschapper

Zet uw gasten in een cirkel op de grond of rond de tafel. Help de jarige een boodschap te verzinnen en laat hem ze fluisteren in de naaste buur zijn oor. Deze moet op zijn beurt de boodschap verder vertellen aan zijn andere buur. De laatste, moet de boodschap, hardop zeggen, pas dan mag de jarige zijn originele boodschap vertellen. Verwacht het onverwachte als je het verschil hoort tussen de eerste en de laatste versie. Probeer dit nog eens uit met iemand anders als startpunt. Herhaal dit tot de kinderen toe zijn aan een nieuwe activiteit.

Beschilder een T-shirt

Kinderen houden ervan om zelf hun kleren te kiezen en ze zullen er van houden als ze deze zelf mogen ontwerpen. Vraag uw gasten om een oude T-shirt mee te brengen of een goedkope uit een tweedehands winkel. Voor het schilderen stop je eerst een stuk karton in de T-shirt zodat verf van de voorkant niet tot aan de achterkant kan doordringen. Gebruik sponsjes en borstels om met textiel verf uw gepersonaliseerde T-shirt te maken. Leg de T-shirts op een veilige plaats te drogen.

Onthoud,uw jonge genodigden zijn heel enthousiast en dingen kunnen mislopen. Heb gevoel voor humor, en als alles niet volgens plan verloopt onthoud dan, dat het belangrijkste is, dat jij en je kind geniet van de feestdag van uw kind.

 
Handige Links Producten Activiteiten Klantendienst